Adıyaman Gölbaşı önceden nereye bağlıydı?
İlçemiz Gölbaşı, Cumhuriyet döneminde Besni ilçesine bağlı “KARAÇALIK” olarak bilinen bölgede bulunan bir köydür. 01.04.1958 tarihinde Besni’den ayrılarak Adıyaman iline bağlanmıştır. Yerleşim alanının büyüklüğü, coğrafi konumu ve nüfusun kültürel ve ekonomik yapısı ilçenin hızla gelişmesine katkıda bulunmuştur.
Gölbaşı ne zaman ilçe oldu?
Adıyaman’ın 1954 yılında il olmasından sonra “Gölbaşı” 1958 yılında ilçe yapılmış ve Adıyaman iline bağlanmıştır.
Gölbaşı köy mü?
Gölbaşı, Ankara şehir merkezine 20 km uzaklıktadır. 970 metre rakımda ve Orta Anadolu Platosu üzerinde bir ilçedir. Doğusunda Balâ ilçeleri, batısında Yenimahalle ilçeleri, güneyinde Haymana ilçeleri ve kuzeyinde Çankaya ilçeleri bulunmaktadır. Gölbaşı’nda Mogan ve Eymir gölleri bulunmaktadır.
Gölbaşı’nın derinliği ne kadar?
Yaklaşık 5 m. derinliğindeki Eymir Gölü’nün deniz seviyesinden ortalama yüksekliği 967 metredir.
Adıyaman hangi ilden ayrıldı?
Cumhuriyetin kuruluşundan 1954 yılına kadar eski idari yapısını koruyarak Malatya’ya bağlı bir ilçe olan Adıyaman, 1 Aralık 1954 tarihinde 6418 sayılı Kanunla Malatya’dan ayrılarak bağımsız bir il olmuştur.
Adıyaman Gölbaşı Alevi mi?
Adıyaman merkez ile Besni, Çelikhan, Gölbaşı, Kâhta ve Tut ilçelerinde Aleviler bulunurken, Samsat, Sincik ve Gerger ilçelerinde Alevi yerleşim yeri bulunmuyor.
Adıyaman Gölbaşı hangi Türk boyu?
Harmanlı Şehri, Gölbaşı, Adıyaman / Harmanlı – Harmanlı Halkı.
Gölbaşı’nın nüfusu kaç kişi?
Gölbaşı ilçesi bugün Ankara şehir merkezine 20 km uzaklıkta olup, 138. yüzyıldan kalma Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer almaktadır.
Gölbaşı hangi ilimize bağlıdır?
İlçeleri Merkez, Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik ve Tut’tur. Adıyaman İli 370 25′ ve 380 11′ kuzey enlemleri ile 370 ve 390 doğu boylamları arasında yer almaktadır. Adıyaman İli’nin yüzölçümü 7.614 km2 olup, bu yüzölçümünde 7 adet göl bulunmaktadır.
Ankara Gölbaşı hangi Türk boyu?
Okulbey, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bir mahalledir. Mahallenin Oğuz halkının KAYI aşireti tarafından kurulmuştur. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde adı Ogulbey olduğu için bu isimle bilinir. Ayrıca tarihi Roma yolu üzerinde yer almaktadır.
Ankara Gölbaşı neyi meşhur?
Tulumtaş Mağaraları, Eymir ve Mogan Gölü gibi doğal güzelliklere de ev sahipliği yapan Gölbaşı ilçesine gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında; Mogan Parkı, Atatürk Sahil Parkı, Bağiçi Köyü, Bezirhane Köyü, Bezirhane Kalesi, Evliyagil Müzesi ve Altınçanak Köyü yer alıyor.
Gölbaşı köyü hangi ilçeye bağlıdır?
Gölbaşı, Kütahya ilinin Aslanapa ilçesine bağlı bir köydür.
Gölbaşında kaç kişi öldü?
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve yaklaşık 500 kişinin hayatını kaybettiği depremlerden etkilenen Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde bilim insanları tarafından zemin etüdü yapılıyor.
Gölbaşında yüzülür mü?
Sıcak yaz aylarında deniz özlemini de gideren turistik ve dinlenme yeridir. Kıyısında yüzme havuzu bulunan göl, tekne turları için uygundur.
Gölbaşında kaç göl var?
Mogan ve Eymir Gölleri Mogan Gölü, Gölbaşı ilçesinin güneyinde, Eymir Gölü ise Gölbaşı ilçesinin kuzeyinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi sınırları içerisinde yer almaktadır.
Adıyaman Gölbaşı hangi Türk boyu?
Harmanlı Şehri, Gölbaşı, Adıyaman / Harmanlı – Harmanlı Halkı.
Ankara Gölbaşı önceden nereye bağlıydı?
Gölbaşı’nın ilçe olması çok eski zamanlara dayanmıyor. Gölbaşı, 1923 yılında Örencik köyüne bağlı Gölhanı adlı bir ilçe iken, Bucak Müdürlüğü ve Jandarma Karakolu’nun Oğulbey köyüne devredilmesiyle Gölbaşı ilçesi adını aldı. 1936 yılında Çankaya ilçesine bağlandı. 1955 yılında E-5…
Adıyaman’ın eski ismi ne?
Ancak Hüsnü Mansur anlamına gelen Hısn-ı Mansur ismi 1926 yılına kadar resmî isim olarak kalmıştır. 1926 yılından itibaren şehrin ismi Bakanlar Kurulu kararlarıyla tekrar ADIYAMAN olarak değiştirilmiştir.
Samsat ne zaman ilçe oldu?
Samsat, 1960 yılında ilçe merkezi olmuş ve Adıyaman iline bağlanmıştır. Samsat ilçesi, 21 Nisan’da Atatürk Barajı’nın suları altında kalması nedeniyle 5 Mart 1988’de eski yerleşim yerinden boşaltılmıştır.