1 dönüm araziye kaç kilo yonca ekilir?
Yonca ekiminde dekara 3-5 kg tohum atılır. Tohumları 1,5-3 santimetre derinliğe düşecek şekilde ekmeliyiz. Tohumun sarısı ve yabancı otlardan arındırılmış olması gerekir. Ekimden önce toprağı hazırlarken 12-16 kg fosforlu gübre atmalı ve toprağı derin sürmeliyiz.
1 kg yonca tohumu ne kadar alana ekilir?
Yonca tohumları dekara 4 veya 5 kilogram ekilir. Bu şekilde tarlanızda ideal yoğunlukta yonca filizleri görebilirsiniz. Ekim mibzerle yapılırsa 2 veya 2,5 kg yonca tohumu kullanılır. Tohumlar toprakta 1.
Yonca kaçıncı ayda ekilir?
Sıcak iklimlerde sonbahar ekiminin yeterli olduğu, soğuk bölgelerde ise yonca tohumu ekiminde ilkbahar ekiminin tercih edilmesi gerektiği görülmüştür. Bahsedilen ekim zamanları yılda bir veya iki kez hasat yapılması esasına dayanmaktadır.
Yonca ekmeden önce ne yapmalı?
Yonca ne zaman ve nasıl ekilir? Yonca için toprak hazırlarken öncelikle yabani otları kontrol etmelisiniz. Alfalfa fideleri yavaş geliştiğinden, tarlada yabani otlar hızla ortaya çıkabilir. Ayrıca, küçük yonca tohumlarına zarar vermemek için tohum yatağını dikkatlice hazırlamak önemlidir.
1 dönüm tarladan kaç ton yonca çıkar?
Her tür, dekar başına ortalama 1 ila 3 ton yeşil ot üretebilir. Bunun kuru ot eşdeğeri 300 – 800 kg’dır. Tüm yonca proteininin %75’inin yapraklarında bulunduğu düşünüldüğünde; hasat edilen yoncanın kurutulması ve balyalanması işlemi de oldukça önemlidir.
Yonca 1 yılda kaç defa biçilir?
Yonca yılda ne sıklıkla hasat edilir? Yonca çoğu bölgede yılda üç ila dört kez, bazı bölgelerde ise yılda yedi ila sekiz kez hasat edilebilir.
Yonca kilosu ne kadar 2024?
2024 yılında yonca peleti fiyatları Türkiye genelinde değişiklik gösterebilir. Konya gibi tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde 50 kg yonca peleti fiyatı ortalama 300-400 TL civarındadır.
Yonca ekildikten kaç gün sonra sulanır?
Tohumlar nemli toprağa 0,5 ila 1 cm derinliğe ekildikten sonra, çimlenme için 3 ila 4 saat süren bir veya iki yağmurlama sulama gereklidir. Ekimin sonbaharda veya ilkbaharda yapılmasına bakılmaksızın, yonca tarlalarında düzgün bir çıkış sağlamak için çimlenme aşamasında yağmurlama sulama tercih edilmelidir.
Yoncaya hangi gübre atılır?
Yonca, topraktan büyük miktarda besin çıkaran bir bitkidir. Genellikle, toprak işleme sırasında günde 50-60 kg alfalfa DAP gübresi uygulanır. Ayrıca, her biçme işleminden sonra hektar başına 8-10 kg amonyum nitrat uygulanmalı ve sulama yapılmalıdır.
En iyi yonca tohumu hangisi?
Yüksek Kaliteli Yonca Tohumu Seçenekleri Kaplamasız yonca tohumu, mevcut en doğal ve işlenmemiş seçeneklerden biridir. Mikro yonca tohumları kuraklığa dayanıklılıklarıyla bilindiklerinden faydalıdır. Çim yonca tohumu çeşitleri, daha az su ve bakımla tüm yıl boyunca yemyeşil bir manzaranın tadını çıkarmanızı sağlar.
Yonca kaç kez hasat edilir?
Yonca genellikle yılda üç ila dört kez hasat edilebilir (bazı bölgelerde yedi ila sekiz kez). Verimler bölgeye, iklime ve yonca mahsulünün olgunluğuna bağlı olarak değişse de, ortalama toplam saman verimi hektar başına yaklaşık 800-1000 kg’dır.
Yoncanın ömrü ne kadardır?
Normal bir yoncanın ekonomik ömrünün 5-7 yıl olduğu tahmin edilmektedir.
Yonca verimini artırmak için ne yapmalı?
Alfalfa bir baklagil yem bitkisi olduğundan, ekim yılı dışında azot gübrelemesi genellikle gerekli değildir. Ancak ekimden sonra 3-4 kg saf azot eklenmesi verimi artıracaktır. Ekimden önce toprak işleme sırasında, 12-16 kg/gün saf fosfor uygulanmalıdır.
Bahçeye çim mi yonca mı?
Yonca gübre veya herbisit gerektirmez; çok az biçme ve sulama gerektirir. Öte yandan, toprağı verimli hale getirir; bahçenize arıları, kelebekleri ve diğer yararlı böcekleri çeker. Ayrıca, üzerinde oturmak için çimden çok daha yumuşaktır. Yeşil alanınızda çok fazla beyaz veya pembe çiçek istemiyorsanız, bu bir sorun değil.
Yonca suyu sever mi?
Yonca suyu çok sevmesine rağmen sürekli su altında kalmaktan hoşlanmaz, bu nedenle tamamen kurumamalıdır.
Yoncanın kilosu ne kadar 2024?
2024 yılında yonca peleti fiyatları Türkiye genelinde değişiklik gösterebilir. Konya gibi tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde 50 kg yonca peleti fiyatı ortalama 300-400 TL civarındadır.
1 dönüm tarlaya kaç kilo tohum ekilir?
Optimum bitki gelişimi için 1 m2’ye 250 adet tohum yeterlidir. Tohumun büyüklüğü önemli bir faktör olmakla birlikte, tohumun çimlenme kapasitesi, saflığı ve özellikle bin adetlik tohum ağırlığı dikkate alındığında dekara yaklaşık 16-18 kg tohum yeterlidir.
1 balya yonca kaç kg gelir?
Balya ağırlığı 25-30 kg arasındadır.
1 dönüm yoncaya ne kadar gübre atılır?
Toprak işleme sırasında dekara 13 veya 14 kg yonca toprak gübresi olarak. Fosfor ilavesi mutlaka yapılmalıdır. Ekim ayında dekara 2 veya 3 kg.
Tavsiyeli Bağlantılar: Ideomotor Apraksi Ne Demek